Welkom op Vandaag Besparen

Welkom op mijn website Vandaag Besparen. Niet gisteren, want wat voorbij is, is voorbij. Morgen zou nog kunnen, toch moet je wel alvast vandaag (mentaal) beginnen.

Besparen of budgetteren klinkt heel suf, terwijl iedereen - de groep consumenten - er baat bij heeft. Het heeft mij enorm geholpen bij een van mijn financiële doelen. En omdat ik nog wat doelen op dit gebied heb, ga ik er toch 'even' mee door.

Ik ben geen Queen B (B van Besparen), maar dit onderwerp heeft mijn interesse. Omdat ik er regelmatig over lees, wil ik er best over bloggen. Maar niet op een duffe manier. Hoop ik. Ik vrees dat ik het vaak over mijn dilemma's zal hebben. Lees je mee? Geef je tips?

Besparen is meer dan geld overhouden van je loon of nettowinst of zuinig zijn op de spullen die je hebt. Ik word er een duurzamer mens van. Niet dat duurzaamheid mijn eerste prioriteit heeft. De gedachte als je meer overhoudt, kunt je dan ook meer geven is meer mijn ideologie geworden. Dat is wel mijn levensmotto: leef (ook) om te geven!

PS Ik geef eerlijk toe dat ik niet alle bespaar tips op internet en in de 'bespaarliteratuur' toepas. Je moet ook nog wat kunnen genieten in dit leven. Gelukkig hoeft het geld niet altijd te rollen om te genieten. Maar je hoeft ook geen krent te zijn.